NUNNAUUNI CULOR: BŐSÉGES, TISZTA MELEGSÉG

A következő generációs NunnaUuni, a hő- tároló Culor kandalló kellemesen egyenletes és hosszan tartó hőt generál egy modern, energia hatékony otthonhoz.

A NunnaUuni Golden Fire  égés tere magas hőfokú, hatékony és tiszta égést biztosít, a Mammutti zsírkő nagy hő tartósságának és egyedi termikus tulajdonságainak köszönhetően.

A Culor sorozat megjelenése a valódi természetes kő szépségére épül. A lenyűgöző formabeli választék lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen helyre beépítsük a kandallót.

A TŰZ MELEGÉT ELRAKTÁROZZA, ÍGY KELLEMES MELEGET TEREMT

A hő- tároló Culor kandalló gyorsan felmelegszik. Egy fűtési időszak alatt, 10 kg tűzifát égethetünk el, valamivel több, mint két óra alatt. A Culor kandalló 24 órán át sugározza a meleget.

A Mammutti zsírkő injektor egység (szabadalom szám: 122079), a négy csatornáján keresztül gyorsan magába szívja az égés által generált hatalmas mennyiségű hőt, a Mammutti zsírkő kiváló termikus vezetőképességének köszönhetően. Ez felfűti az injektor egységet, amely rendkívül nagy mennyiségű hőt tárol a méretéhez képest. Mivel az injektor egység begyűjti a füst gáz hőjét is, így az biztonságos hőmérsékletűre hűl, mielőtt eléri a kéményt.

ALACSONY KÁROS ANYAG KIBOCSÁJTÁS A KANDALLÓ TELJES ÉLETTARTAMA ALATT

A hő- tároló Culor kandallók Golden Fire égés terében, a fa tisztán, nagy lánggal, magas hőfokon ég. Az összes többi NunnaUuni hő- tároló kandallóhoz hasonlóan a Culor kandallókat is letesztelték a CE EN 15250 hőtároló kandalló teszt alapján, amely a legéletszerűbb kandalló ellenőrzési eljárás Európában.

A teszt során, a teljes égési időszak alatt, folyamatosan ellenőrzik a füst kibocsájtást, a begyújtás pillanatától kezdve. A teszt bizonyítja, hogy a hő- tároló Culor kandalló káros anyag kibocsájtása minimális, és nem szennyezi a környezetet kellemetlen szagokkal, vagy egészség károsító anyagokkal.

Az injektor egység rövid idő alatt összegyűjti a tiszta és hatékony égésből származó hőt.

TISZTA ÉS KELLEMES MELEG EGY MODERN KANDALLÓVAL

A Finn NunnaUuni kandallók előnye, hogy tisztán égve, hosszan tartó  kellemes meleget biztosítanak. Az egyedülálló Mammutti zsírkőnek és a korszerű Golden Fire égetési módszernek köszönhetően, biztonságosan élvezheti a tűz hangulatos melegét minden nap.

A NunnaUuni kandallók Mammutti zsírkőből készülnek, mely rendelkezik a kandallók minden elengedhetetlen tulajdonságával: hő tartósság, kiváló termikus vezetőképesség és jó hő- tároló képesség. Ezen tulajdonságok együttesen kellemes, valódi meleget biztosítanak.

Egy hő- tároló NunnaUuni kandallóban a fa gyorsan, nagy lánggal ég. Az égésből származó hő nem szökik el a kéményen keresztül, hanem a kandalló eltárolja, majd lassan kisugározza, így fűtve az otthonát. A magas égési hőfok lehetővé teszi a hatékony hő termelést, valamint a tiszta égést is.

A szabadalmaztatott (szabadalom szám: EP1008808) Golden Fire fa elgázosító égetési módszer rendkívül magas hőmérsékletet eredményez, melyben a fa egyenletesen elgázosul és hatékonyan ég. Ennek eredményeként a NunnaUuni kandallók csupán minimális mennyiségű fa égés terméket bocsájtanak ki.

A Golden Fire rostélyon a fát alulról gyújtjuk meg, hogy minél gyorsabban elérjük a magas hőfokú, hatékony égést. Ily módon, az égési gáz már a begyújtástól kezdve tiszta, míg a lassú égés több káros részecske kibocsájtást eredményez. Ha az égés nem teljes, a korom felhalmozódik a kandalló csöveiben és kéményében, növelve a kémény tűz esélyét.

A hő- tároló NunnaUuni kandallók már most megfelelnek a jövőbeli EcoDesign kibocsájtási határ értékek elvárásainak. A NunnaUuni kandallók kimagasló eredményeit a CE EN 15250 hő- tároló kandalló teszt igazolja, amely a legéletszerűbb kandalló ellenőrzési eljárás Európában. A teszt az égésből származó összes égési gázt méri, a teljes égési időszak alatt, a begyújtás pillanatától kezdve.

100 ÉVES KANDALLÓ ÉLMÉNY

A NunnaUuni cég már 70 éve használja a zsírkövet a kandallók tűzterének kialakításához. Ez bizonyítja, hogy nagyon fontos egy olyan anyag használata, ami a tűztér hőjében megedződik.

A NunnaUuni kandallók tűztere a mai napig kizárólag a jó hőálló tulajdonságokkal rendelkező zsírkőből készülnek, a Finn kandalló készítő mesterek szaktudásának tiszteletéül. Geológiai vizsgálatok igazolják, hogy a Mammutti zsírkő kifejezetten alkalmas a tűzterekben való használatra. Az egységes és egyenletes, természetes kő gyorsan továbbítja a hőt a kandalló szerkezetébe, és jól tárolja azt, nem úgy mint az öntött és porózus kerámiák, téglák, vagy beton szerkezetek.

A Mammutti zsírkő kiváló termikus vezetőképességének köszönhetően, a NunnaUuni kandallók nagy mennyiségű hő energiát tárolnak a méretükhöz képest. A tárolt hőt lassan engedik ki, kellemesen és egyenletesen sugárzó melegként. Csupán két órás égési időt követően egy valódi NunnaUuni kandalló 24 órán át melegíti az otthonát.

A Nunnanlahden Uuni csoport egy pénzügyileg stabil, 1982-ben alapított, Finn családi vállalkozás. A kandallók gyártását, forgalmazását és értékesítését a NunnaUuni Oy nevű leányvállalatuk végzi. Minden hő- tároló NunnaUuni kandalló tűztere és hő- tároló szerkezete Mammutti zsírkőből készül a vállalat saját készletéből. Geológiai vizsgálatok támasztják alá ennek a zsírkőnek a kiváló termikus tulajdonságait, valamint igazolják, hogy megfelel a kandallókban való alkalmazásnak. A Mammutti zsírkő hőtartóssága, a nagyszerű hő tárolási kapacitása és a kiváló termikus vezetőképessége garantálja a valódi, kellemes meleget. A Golden Fire fa elgázosító égetési módszer biztosítja a hő- tároló NunnaUuni kandallók tiszta égést.

NunnaUuni minőségKérjen tanácsot az Ön igényeinek megfelelő kandalló kiválasztásához.

  • A NunnaUuni kandallók 100% zsírkőből készülnek a tűztértől kezdve egészen a külső felületig.
  • Kellemes meleg sugárzik a szobába akár 36 órával a tűz kihunyása után is!
  • A finn hagyományokkal és a modern szakértelemmel a NunnaUuni kandallók hozzájárulnak a kellemes mindennapi élethez.
  • NunnaUuni kandalló csodálatos, energiatakarékos kombinációt alkot.
  • A modern technológiának köszönhetően, a NunnaUuni kandallók hatékonyan és tisztán égetik el a fát.
  • A NunnaUuni alapelvei közé tartozik a folyamatos, hosszútávú kutatásba és termékfejlesztési munkába való beruházás.
  • A NunnaUuni Oy anyavállalatát, a Nunnalahden Uuni Oy-t, 1982-ben alapították, amikor a hőmegtartó kandallók ipari gyártása is megkezdődött. A NunnaUuni Oy-nak 15 országban vannak kereskedelmi partnerei.

CALOR KANDALLÓK

Kérdése van? Hívjon minket telefonszámunkon most!

Keressen minket bátran, ügyfélszolgálatunk készséggel állnak rendelkezésére, válaszolunk minden kérdésére!

X