Kutatás és fejlesztés

A NunnaUuni újító a hőtároló kandallók tudományos kutatásában és termékfejlesztésében. A NunnaUuni kandallók termékfejlesztési munkájának a hosszútávú tudományos kutatás az alapja. A kutatás és a termékfejlesztés célja az egész területet fejlesztése és a kandalló kutatás általánosságban.

A geológiai, energetika technológiai, építőipari, tervezési, és lakberendezési területek szakértőivel való kooperálás, valamint a hagyományos kandalló építési információk alkalmazása voltak NunnaUuni kutatási és fejlesztési munkájának kiinduló pontjai.

A kő és az égés ismerete, mint kiindulási alap

A hőtároló kandallókhoz felhasznált anyagokról felhalmozott tudás kulcsfontosságú tényező a termékfejlesztésben. A cég 1993-ban kezdeményezett egy zsírkő kutatást az Oulu-i Egyetem Földtani Tanszékén. A kutatás kimutatta, hogy a NunnaUuni MammuttiStone lelőhely köve egyedülálló a hőtároló, hőkibocsájtó és hőellenálló képességét tekintve.

Egy másik mérföldkő a termékfejlesztésünkben az energia technológiai szakértelem és az égési folyamat ismerete. A NunnaUuni kifejlesztette és szabadalmaztatta Golden Fire-t, egy új típusú faelgázosítási módszert, aminek köszönhetően a tűz hatékonyan és tisztán ég, magas és egyenletes hőmérsékleten.

Tesztekkel bizonyított alkalmasság

A nemzetközileg szabványosított kutatási módszerek használatával történő tesztelések garantálják a NunnaUuni kandallók minőségét. 1998-ban, a német Fraunhofer -Institut für Bauphysik-kal együttműködve a Nunnanlahden Uuni Oy fejlesztette ki az első tesztelési és mérési módszert hőtároló kandallók számára, az SAA 142/222-t . A „Deutsches Institut für Bautechnik” (német építőipari intézet) jóváhagyta ezt a hőtároló kandallók hivatalos tesztjeként. A teszt határozza meg a hőtároló kandalló hőtermelését (kWh), valamint a hőkibocsájtó teljesítményét (kW). A teszt méri a kibocsátott égési gázok hőmérsékletét, és a kibocsájtás szintjét. A teszt alapján a NunnaUuni kandallók három különböző hőkategóriába vannak osztva a napi hatékony hőtermelésük alapján.

A NunnaUuni Oy-nak sok szabadalmat és bejegyzett dizájnt engedélyeztek. Ezek száma pedig folyamatosan növekszik.

A NunnaUuni termékeket folyamatosan tesztelik a cég saját teszt laboratóriumában. Ezenkívül minden terméket legalább egy független kutatóintézmény is megvizsgál.

X