A Mammutti zsírkő lelőhely

A NunnaUuni éveken át tanulmányozta zsírkő lelőhelyén található kő szerkezetét, valamint a hővel kapcsolatos tulajdonságait. A kő ereje az egyedi, erősen foncsorozott zsírkő szerkezetben rejlik, ennek köszönhető a magas hőmérsékletnek való ellenállása és a kiemelkedő hővezető képesség, valamint az ebből eredő, nagy mennyiségű energia tárolására való alkalmassága.

Ez a terjedelmes zsírkő lelőhely MammuttiStone lelőhelynek nevezték el, és az itteni kő a MammuttiStone néven lett bejegyezve.

A vizsgálatok azt mutatják, hogy mintegy 15.000.000 m3 Mammutti zsírkövet tartalmaz- ez a mostani termelési rátát figyelembe véve a következő 500 évre elég. A Mammutti zsírkő lelőhely minősége nagyon homogén, és a zsírkő könnyen leválasztható. Ezért a hozama is nagyon jó.

A Mammutti zsírkő lelőhely a NunnaUuni alapja. A képen a Mammutti zsírkő anyakőzete látható, melynek összege 15 millió köbméter. A térképen a szaggatott vonal jelöli a Nunnanlahden Uuni Oy bányászati ​​engedélyének határait.

A képen egy leválasztott Mammutti zsírkő sor látható. A kő a hasítás mentén nyílik a hasadási pontok irányába, a rétegződés természetes palásságának irányába. A kőfejtési szint magassága mintegy két méter. A leválasztott darab akár 30 tonnát is nyomhat.

X