A Cégről

A NunnaUuni Oy-nak évtizedek óta végzett kutatói tevékenysége, valamint anyacége, a Nunnalahden Nunni Oy kandallókkal kapcsolatos tudása áll a működése hátterében. Mindkét cég alapítója és az igazgatótanács elnöke Juhani Lehihonen, aki a kandallókészítők harmadik generációját képviseli.  A cég Nunnanlanti faluban található, Észak Karelia-ban. Fő terméke a MammutiZsírkőből készült hőtároló kandalló, más néven a NunnaUuni kandalló, valamint építőkövek és tartozékok.

A NunnaUuni Oy anyavállalatát, a Nunnalahden Uuni Oy-t, 1982-ben alapították, amikor a hőmegtartó kandallók ipari gyártása is megkeződött. 2007 elején leányvállalatának, a NunnaUuni Oy-nak adta át a termelési, eladási és marketing tevékenységet. Jelenleg a Nunnauuni Oy a legnagyobb magánkézben lévő cég Finnországban, a maga területén.

A NunnaUuni alapelvei közé tartozik a folyamatos, hosszútávú kutatásba és termékfejlesztési munkába való beruházás. Az egyik legfontosabb eredménye ennek az elhivatott termékfejlesztési törekvésnek az új faelgázosítási módszer, a Golden Fire, melyet a cég szabadalmaztatott. Ennek a módszernek a gyakorlati alkalmazásához a zsírkő tulajdonságaival kapcsolatos kutatói munka nagyon fontos szerepet játszott. Ez a kutatás megmutatta, hogy a cég lelőhelyén található fő zsírkő típus, a Mammuti Zsírkő kiváló kandalló alapanyag. Valószínűleg az egyetlen zsírkő fajta, amely felhasználható a Golden Fire magas hőmérsékletéhez, valamint a vásárló számára ideális, folyamatos meleget biztosít.

2007 elején a cégnek 240 alkalmazottja volt. Körülbelül 26 millió Euros évi forgalma van, ennek pedig több, mint a fele export eladásokból jön be. Az export forgalom főleg Közép-Európa német nyelvű országaiból származik. Csak kevesebb, mint fele jön be Finnországból.

A NunnaUuni Oy-nak 15 országban vannak kereskedelmi partnerei.

Mindkét cég alapítója és igazgatótanácsi elnöke Juhani Lehikoinen, a kandalló készítők harmadik generációjának képviselője.

X