Fűtés periódus és famennyiség

About.

Megfelelő meleg

Az elégetendő famennyiség és a fűtési intervallumok szabályozásával befolyásolhatja a kandalló hőkibocsájtását, valamint a saját igényéhez igazíthatja a hőmérsékletet.

A NunnaUuni kandallók fűtését megkönnyítik a kandalló -specifikus fűtési utasítások, valamint a használati utasítás.

Akár egy rövid fűtési idő is meleget biztosít 24 órán keresztül.

A meleg környezet melegséget, megbízhatóságot, és jó légkört biztosít.

Egy két órás fűtéi idő után a hőtároló NunnaUuni kandalló sugároz természetes hőt sugároz akár 24 órán át. A NunnaUuni egyszerű, biztonságos és élvezetes fűtést biztosít.

A meleg különböző formákban jön

A NunnaUuni kandalló kellemes melege az egész otthonban érezhető, akárcsak a napsugár, és a kandalló gazdáját melegséggel veszi körül. A NunnaUuni kandallók nem csak a levegőt, hanem minden felületet felmelegítenek. Ez közvetlen hatással van a belső levegő minőségére. Egyes tanulmányok szerint a sugárzó hőnek is a Naphoz hasonló hatása van az egészségre – elvégre a sugárzás ugyanazon a frekvenciával rendelkezik.

A meleg többféleképpen keletkezik. Mindenki tudja ezt, akinek NunnaUuni kandallója van. Egy zsírköves kandalló úgy sugározza a hőt, mint a Nap a sugarait. Ezért olyan kellemes érzés a NunnaUuni kandalló melege a bőrnek. A hőhullámok felmelegítik a felszínt, sőt még a padlót is kellemesen.  A helységben nincs hő által gerjesztett légmozgás.

Ez a  napsugárhoz hasonló hő felmelegíti a felületet, amit elér. Így még a padló is kellemesen melegnek érződik.

 

Ezzel szemben az áramló hő a felmelegedett levegő mozgásán alapszik. A meleg levegő felemelkedik, kellemetlen légáramlatot eredményezve. 

Megbízható tesztelés kalorimetrikus szobában

A NunnaUuni Golden Fire kandallóit kalorimetrikus szobában tesztelik, az SAA 142/222-es szabványnak megfelelően, mely Európa talán egyik legszigorúbb hőtartó kandalló tesztelő és mérő módszere. Ez a teszt több információt ad a hőtároló kandallóról, mint bármelyik másik, beleértve:

· a kandalló által kibocsájtott hőenergia mennyiségét
· a kandalló hőkibocsájtó képességét és annak változását
· a kibocsájtás szén- monoxid, szénhidrogén, nitrogén-oxid és részecske összetételét

Az ábra egy kalorimetrikus szobát mutat, ahol a kandallót tesztelik és mérik az SAA 142/222-es tesztelési és mérési módszer szerint. Ebben a tesztben a kandalló által termelt hőmennyiséget határozzák meg (kWh-ban). A teszt méri a kibocsájtott égési gázok hőmérsékletét és azok kibocsájtási szintjeit.

A névleges hőteljesítmény a legfontosabb változó, amely a hőtároló kapacitást jelzi.

A kandalló hőtároló kapacitását az úgynevezett névleges hőteljesítménnyel mérjük, amely az egyik legfontosabb változó egy SAA-142/222-es tesztben. Azt jelzi, hogy a kandalló mennyi ideig bocsát ki hőt maximális hatékonysággal, és hogy milyen magas az a maximális hatékonyság.

Az EN 15250 alapján a kandalló akkor nevezhető hőtárolónak, ha 4 óra alatt a kandalló felszíni hőmérséklete és a környezeti hőmérséklet közötti különbség 50%-ra csökken.

A NunnaUuni kandallók tulajdonságai európai kutató intézetekben végrehajtott korszerű tesztekkel és mérésekkel igazoltak.

Related Project

X