Műszaki követelmények

Műszaki követelmények

A sikeres eredmény számos tényező összessége. Az alábbiakban néhány technikai információ olvasható amennyiben kandallóvásárlást tervez akár önállóan, akár egy NunnaUuni szakértő segítségével:

Az ALAPOZÁS ugyanolyan fontos a kandalló számára is, mint egy háznak. Az alapnak meg kell felelnie az építési előírásoknak követelményeinek, és alkalmasnak kell lennie a kiválasztott kandallóhoz a teherbíró képesség és méretei tekintetében is. A tervező felelős az alapozásért is.

A KÉMÉNYRE azért van szükség, hogy kivezesse a füstöt a kandallóból, és hogy biztosítsa a megfelelő szellőzést. A füstcsöveket és csatlakozásait a tűzvédelmi előírásoknak és a NunnaUuni ajánlásainak megfelelően kell kialakítani oly módon, hogy a kandalló beköthető legyen a kéménybe.

A leggyakoribb kémény csatlakozási mód az, hogy a kapcsolat a csatlakozás alsó részén található. A hőtárolós és sütőteres kályhákat (Solo) felső csatlakozással illetve szabályozószeleppel is be lehet szerelni. A felső csatlakozás biztosítja a légmozgást, amikor a kandalló hideg. További információért forduljon a NunnaUuni forgalmazójához.

Az ÉGÉS levegőt igényel. Az ajtókkal rendelkező kandallóknál egy kilogramm fa  elégéséhez 7-10 köbméter levegő szükséges. Ezért biztosítani kell a megfelelő levegő utánpótlást. A égéshez szükséges levegő egy szellőzőablakon keresztül, vagy egy falba épített légcserélőszelep segítségével biztosítható, a következőképpen:

1. Közvetlenül a kandallóba

A levegő a csövön keresztül a légcserélőszelepbe, onnan pedig a tűztérbe jut a rácson keresztül. Ez a hőtároló kandallókra és a „Solo” sütőteres kályhákra is vonatkozik, és ez ajánlott ablak nélküli helyiségekbe. A levegővezetéket tűzálló anyagból kell készíteni. 

2. A levegőirányító egységen keresztül a szobába

A levegő a levegőriányító egységen keresztül a szobába jut, ahonnan az ajtó szellőzőnyílásain keresztül az égéstérbe jut. Ez alkalmas a „Duo” sütőteres hőtároló kályhák és sütők esetén. A csövet tűzálló anyagból kell készíteni, de legalábbis a föld alatti 50 mm-es részt.

A telepítéskor és a légvezeték anyagának kiválasztásakor az adott országban érvényes előírásokat be kell tartani.

Az éghető anyagok biztonsági távolságai gyakran ország, vagy akár település specifikusak. Ezeket be kell tartani.

A NUNNAUUNI szakemberei állnak az Ön rendelkezésére. Legyen kérdése akár a kandalló beszerzésével, akár annak használatával kapcsolatos, mindig bizalommal fordulhat a szakembereinkhez. Tanácsot adnak, és ha szükséges, ajánlanak Önnek más segítőt.

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X