Fűtő teljesítmény, Hőkategóriák

A kellemes, egyenletes hő azt a meleget adja, mely megfelel az Ön igényeinek, valamint a fűtendő térnek. Így nincs szüksége gyapjú zoknira – hacsak nem akarja azt viselni -, a lakás pedig mégsem lesz olyan meleg, hogy ki kelljen nyitni az ablakot. A megfelelő méretű kandallóval maximálisan élvezheti az egyedülálló NunnaUuni terméke minden jó tulajdonságát.

Az épület mérete és alakja mellett a fűtési igényét – és ezáltal a meleg légkört, melyet a  kandalló  fűtése ad- a hőszigetelés (U értékek), szellőzés, belső hőtermelés, és a külső hőmérséklet befolyásolja. Valamint a kandalló célja: hogy fő hőforrásként vagy a kiegészítő hőforrásként szeretné-e használni, vagy eseteleg csak hangulatteremtésre.

A hőkategóriák segítenek kiválasztani a megfelelő kandallót:

Fontos a szükségleteinek megfelelő kandalló kiválasztása. Azt javasoljuk, hogy próbálja megbecsülni fűtési igényét az itt található táblázatok segítségével, vagy kérdezzen meg egy NunnaUuni szakértőt.

Teszteltük a kandallóink fűtési tulajdonságait, és a modelleket kategóriákba soroltuk az alapján, hogy egy fűtés alatt mennyi hőenergiát tárolnak.

Az 1-es kategória kandallói kevesebb, mint 40 kWh hőenergiát termelnek az ajánlott famennyiségből 24 óra alatt.
A 2-es kategória kandallói 40-60 kWh hőenergiát termelnek az ajánlott famennyiségből 24 óra alatt.
A 3-as kategória kandallói több, mint 60 kWh hőenergiát termelnek az ajánlott famennyiségből 24 óra alatt.

1980-as években épült lakóház Németországban *

Heat insulation meeting the SBN 1980 standard

Válassza ki a táblázatból a kinti hőmérsékletet és a szoba méretét. A szükséges fűtésmennyiség kiválasztásával meghatározhatja az Önnek megfelelő NunnaUuni kandalló teljesítményszintjét (kWh-ban), abban az esetben, ha egyedüli hőforrásként akarja használni a kandallót. Az épület hőigényét befolyásolja például a szigetelés, szellőzés, tömítés, belső hőtermelés, valamint a külső terület hideg falai és ablakai. A hely hőigényének megfelelő kandalló kiválasztásával biztosított a kellemes, meleg légkör. Az itt található diagramok segítenek Önnek megtalálni az igényeihez legjobban igazodó kandallót.

Egy 21. században épült, jól szigetelt lakóház Németországban*


Heat insulation meeting the BFS 2002:19 standard

*A bemutató házakban a szoba belmagassága 2.5 méter, az ablak rész 15 %-a a külső falnak, és a benti hőmérséklet 21 fok. A szellőzés 0.5-szöröse a szoba térfogatának óránként, és a hővisszanyerés hatékonysága 50 %. Feltételezhető, hogy a kandalló hője akadály nélkül mozoghat az egész fűtési területen. A szigetelési követelmények országról országra változnak.

Minden épület különböző, ezért mindig helyspecifikus a hőenergia mennyisége. A diagrammok csak tájékoztató jellegűek, az adott értékekből számítottakon alapulnak, de biztonságot adnak a kandallóválasztásnál.

A kandalló középre helyezve a leghatékonyabb!

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X