Golden fire technológia

Egy modern kandalló, amely biztosítja a tiszta égést.

A tűz évek óta meleggel látja el az embereket. A melegre ma is szükség van, ezért ne legyen rossz a lelkiismeretünk. Egy modern, tisztán égő kandalló használatával hozzájárulunk ahhoz, hogy földünket élhető állapotban tartsunk a jövő nemzedékének.

A kandallós fatüzelésben a fő nehézséget mindig is a túlgázosítás, a szekunder levegő és a füstgáz megfelelő arányának eltalálása okozza. A NunnaUuni megoldotta ezeket a problémákat a Golden Fire faelgázosítási módszer kifejlesztésével. Gondos hőkontrollon alapul, amelynek köszönhetően a fa 800-1200C-os hőmérsékleten gázosul és ég el.  A találmány szabadalmaztatott.

Az Golden Fire faelgázosítási módszer 1998 óta garantálja a tiszta égést a kandallókban és sütőkben.

AZ GOLDEN FIRE ÜZEMELTETÉSÉNEK/MŰKÖDÉSÉNEK ELVEI

1. Az elsődleges levegőt a fa alá vezetik a tűzrostély kis lyukain keresztül, hogy fenntartsa az égést.

2. A szekunder levegőt is a tűzrostély alá vezetik, hogy körbevegye az égésteret,  ahol a levegő felmelegszik. Az előmelegített levegő keveredik a fagázokkal a fa körül és felett, a gázok égési hőmérsékletét állandó 800-1200 C-ra emelve.

3. A rostély alatt az elsődleges és a szekunder levegő áramlása hűti a rostély szerkezetét.

Mindezt lehetővé teszi a tűzálló Mammutti zsírkő, amely gyorsan tárolja a hőt és hatékonyan hasznosítja a tüzet, hogy tartós meleget biztosítson.

A kandalló kibocsájtása befolyásolja a levegő minőségét az Ön közvetlen környezetébenA NunnaUuni kandallókban az egyedülálló égetési módszernek köszönhetően tiszta az égés. Mivel minimális a kibocsátás, az ökológiai tüzelőanyag felhasználása nem rontja a levegő minőségét. Ez jelentősen megkönnyíti az asztmás vagy allergiás embereknek életét. A NunnaUuni kandallók kevés fát fogyasztanak. Gazdaságosan hasznosítják a fából származó energiát, így kímélik a természetet és csökkentik a tűzifa szükségletet is.

Különbségek a Golden Fire és a hagyományos fatüzelés között

Tanulmányok kimutatták, hogy a NunnaUuni Golden Fire tisztán égő tüze lényegesen kevesebb káros szén-monoxidot és szénhidrogént bocsát ki, valamint sokkal kevesebb szilárd részecskét, mint például korom, elszenesedett anyag és hamu. A természeti környezet szempontjából az égési gázok szénhidrogén és  részecske koncentrációja a legfontosabb. Ön is észreveheti a különbséget, mivel így frissebb levegőt szív.

Részecske tartalom a füstgázban * (red. O2 = 13%)**

Az égés során szénhidrogének keletkeznek. Nem minden szénhidrogén veszélyes, de néhány közülük üvegházhatású vagy rákkeltő gáz. A szénhidrogének mennyiségének csökkentése érdekében szükséges, hogy a tűzkamra megfelelően magas és egyenletes égési hőmérsékletet érjen el.

Szénhidrogén tartalom a füstgázban (red. O2 = 13%)**

A káros szénhidrogén kibocsájtás csökkentéséhez megfelelően magas égési hőmérsékletet kell elérni a tűzkamrában.

Szén-monoxid koncentráció a füstgázban (red. O2 = 13%)**
A szén-monoxid avagy széngáz a tökéletlen égés eredménye.

EGY TALÁLMÁNY – SOK ELŐNY

KIVÁLÓ HATÁSFOK
A faelgázosítási módszer sok energiát termel.
HATÉKONY HŐTERMELÉS
A hőtermelést fokozza az előmelegített szekunder levegő, amely magasan tartja az égési hőmérsékletet.
MINIMÁLIS KIBOCSÁJTÁS
Mivel a fa égéséből keletkező füstgáz közvetlenül a fa körül és felett elég, ezért a füst kibocsájtás mértéke alacsony marad.
A PARÁZS GYORS ÉGÉSE
Mivel a parázs gyorsan elég, az energiatermelés fokozódik és a fűtési idő rövidebbé válik.
TISZTA FÜST CSATORNÁK
Az alsó lángoknak köszönhetően a forró és gyorsan mozgó füstgáz megakadályozza a kátrány felhalmozódását a füstcsatornákban.

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X