Üzemeltetés és karbantartás

A kandalló akkor teljesít a legjobban, ha rendszeresen karbantartja és az előírásoknak megfelelően használja. A kötelező kéménysöprésen kívül Önnek is van néhány karbantartási feladata a kandalló megfelelő működése és élettartam biztosítása érdekében, mint például a rács tisztítása és a hamutároló kiürítése. A kandallójához tartozó általános és termék specifikus utasításokat elolvasva egy átfogó képet kap a kandalló tulajdonságairól, használatáról és karbantartásáról.

A Golden Fire rostélyának tiszítása

Mindig tisztítsa meg a rostélyt használat előtt, így az égési levegő akadálytalanul áramolhat annak nyílásain keresztül. A rostélyt a kandallóhoz adott tisztító kampóval tisztítsa.

A hamu kiürítése és tárolása

Ürítse ki a hamutároló rekeszt, mielőtt az megtelne. Távolítsa el a hamut, és helyezze egy fedeles fém tárolóba. Ne tárolja bent a hamut, mert az izzó részeket tartalmazhat, ami tűzveszélyes. Tegye vissza a hamutárolót a helyére.

A kandalló külső felületének tiszítása

Alapvető tisztítás Távolítsa el a port és a szennyeződést egy puha kefével vagy óvatosan takarítsa le porszívóval.
Egy nedves törlőruhával, általános tisztítószerrel törölje le a felületeti köveket.
Foltok Távolítsa el a foltokat minél előbb. Az eltávolításhoz általános tisztítószert használjon.
A makacs foltokhoz   használhat NunnaUuni tisztítószert, vagy eltávolíthatja őket a felület vizes csiszolópapírral (szemcseméret:     400-600-as) vagy csiszolószivaccsal történő polírozásával. Használjon vizet a polírozáshoz, hogy a felület     sima és fényes maradjon. Polírozás után vízzel mossa le a felületet.
Tűztér Használjon nedves csiszolópapírt (szemcseméret : 400-600).
Ajtóüveg Mindig csak lehűlés után tisztítsa az üveget.
Az üveget konyhai papírtörlőre szórt finom hamuval lehet polírozni. Természetesen üvegtisztító szerek is használhatók.
Keret Az öntöttvas részeket vékony réteg étolajjal kezelje a rozsdásodás elkerülése érdekében.

 

Garantált meleg

A NunnaUuni ötéves garanciát biztosít termékei fűtési teljesítményére és az anyagára. Így garantáljuk ügyfeleink számára a megfelelően használt és karbantartott kandalló anyagának tartósságát, valamint állandó fűtési tulajdonágait. A további garanciával és jótállási feltételekkel kapcsolatos információkért forduljon NunnaUuni forgalmazójához.

Write Your Review

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X